entree

 

Aflevering 3   26-5-2006 t/m 14-6-2006

Over fietsenverhuur en een oliebollenkraam


Wel godvrrrrr wat is dit nou weer dacht Kees, nog maar net wakker maar meteen vol adrenaline. 'KITTYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!' Kitty haalde haar hoofd uit het plafond en vroeg 'Ja Kees ?' 'Wat moet die poster hier op het raam?' 'O ik dacht als we er toch even opuit gaan kunnen we mooi ons huis verhuren' Kees had het gevoel dat zijn hersens uit zijn hoofd gingen knallen.


'Sinds wanneer verhuren wij ons huis als we een midweekje weg gaan ?!' bulderde hij. 'Dit huis staat dan toch maar wat leeg, daar kunnen andere mensen mooi gebruik van maken' antwoorde Kitty. 'Het is een prachtige plek en zo hoeven we niemand te vragen om op de plant te passen.' Kees sprong nu als een losgelaten veer uit een zeer strak wekkertje door de kamer. Waar voel ik deze woede dacht Kees, in mijn voeten, en concentreerde zich op zijn voeten, daardoor voelde hij zich een beetje belachelijk en hield op met springen, keek nog eens naar de A3-formaat poster waarop Boelens Jorritsma hun huis te huur aanbood en voelde de woede weer opkomen. ' En kan dat dan niet even overlegd ? Ik verkoop de TV toch ook niet omdat we even een uurtje niet kijken of verf de fietsen wit en zet ze buiten als we even niet fietsen !?', waar voel ik de woede dacht Kees, in mijn maag, en terwijl hij dit dacht viel zijn oog op het hoofdloze lichaam van Kitty.


'Waarom zit er een gat in het plafond ?' informeerde Kees. 'Ik zag vochtvlekken in het plafond, dus heb ik een gat gezaagd, omdat jij altijd zegt dat ik zelf ook wel dingen kan uitzoeken in plaats van jou altijd lastig te vallen.' hoorde Kees via gat en tegelijk met vertraging door het plafond heen wat een heel grappig effect gaf. 'Mhetaar denk je niet dat het handiger was om even bij de bovenburen te informeren of daar misschien iets lekt voordat je het halve plafond vernielt ?' Uit het plafond kwam een lange zucht. Kitty haalde haar hoofd weer uit het plafond, sprong van het ladenkastje waarvan ze heel creatief de laden verwijderd had omdat een open kastje visueel minder ruimte inneemt, en snibte 'Ga dan lekker zelf kijken !'

Kees klom aarzelend op het kastje, richte zich wankelend op, bracht zijn rechterwijsvinger naar één van de vochtplekken voelde dat deze nat was, ja wat anders ?, keek weer naar beneden en daarmee recht in de gezichten van drie mensen die vanuit een oudhollandsche oliebollenkraam meewarig naar hem glimlachten, snel keek Kees of ie wel kleren aan had, ja een lange pyama, gelukkig, toen om zichzelf houding te geven stapte hij weer van het kastje en ging op zoek naar zijn hamer. Meteen daarop barste er een hels kabaal los uit twee retro-dorpsfeest-luidsprekers pal voor de ramen, die hij daarnet niet gezien had. Mensen op straat liepen met hun handen voor de oren en keken zoekend om zich heen waar die herrie vandaan kwam, wat een komisch gezicht was met die luidsprekers zo overduidelijk voor zijn neus. De man uit de oliebollenkraam liep met veel gezag naar de luidsprekers en draaide de linker, die op zijn kraam gericht was, negentig graden zodanig dat het geluid nu recht omhoog ging. Slimme vent dacht Kees, was ik niet in pyama dan draaide ik die luidsprekers even dertig keer in een rondje en knikkerde ze in het water. Water ? Waar dan ?
Verward keek Kees om zich heen. O ja, die vochtvlekken. Rustig nu klom hij weer op het kastje stak zijn hand omhoog naar de vochtvlekken, ging op zijn tenen staan, sprong omhoog maar het lukte hem niet om de vochtvlekken aan te raken. Voor het raam stonden nu zo'n zestien mensen die het blijkbaar maar niks vonden dat de gemeenteer had doorgedrukt dat vochtvlekken in oude panden in de stad mochten worden verwijderd. Een wat oudere gezette vrouw in beige regenjas en met een knalrode handtas morrelde zelfs al aan de deur, of kwam die de boel huren soms? Snel sprong Kees van het kastje, stapte door de slaapkamerdeur en botste tegen Kitty die bij een kledingrek wat rokjes stond te bekijken. Ze hield er één omhoog van een saaiblauwe stof met hele foute oranje bloemen. 'Is dit ook wat Kees ?' vroeg ze enthousiast. Kees trok een vies gezicht en schudde zijn hoofd. 'Veel te tuttig'. De verkoopster knikte Kees vertrouwelijk en instemmend toe. 'Kijk, neem nou dit hemdje en even een vlot rokje erbij dat past veel beter' zei Kees terwijl hij een een hemdje uit het rek haalde met een gifgroene kleur, welbekend van de wegwerker. 'Ja, maar jij moet het ook leuk vinden, jij moet het tenslotte dragen' zei de verkoopster geheel onnodig tegen Kitty. 'Ze draagt wat ik wil' zei Kees kort waarna hij zich omdraaide en zoveel domheid achter zich liet , hij wou terug naar de vochtvlekken waarvan hij wou dat ze er niet waren, wou vooral dat iedereen even verderop zijn leventje ging leiden in ieder geval niet voor zijn ramen. Toen hij de slaapkamer binnenging bleek dat ijdele hoop.

De menigte stond nu op de ramen te beuken die daardoor vervaarlijk naar binnen doorbogen, de vochtvlekken en het gat waren er nog steeds en Kitty kwam binnen, ongemakkelijk in haar nieuwe outfit. Met een diepe zucht pakte Kees de koffer die hij gisteravond gepakt had, opende de koffer tilde hem aan het handvat op en zwaaide ermee in de rondte zodat de kleren die er net nog in zaten door de kamer vlogen. Hij legde de lege koffer op de grond, en stapte erin.

Terwijl hij afdaalde zag hij nog net het hoofd van Kitty weer in het plafond verdwijnen.

 


uit bed ik moet snel snel uit bed
lek lekkende lekkage
plafond ja uit plafond
alles onder water van boven

 

oké zaag
op kast shit mijn neus gestoten
straks maar even bijwerken
paniek paniek ja dat vind ik altijd wel


ik struikel er steeds over
zagen gadver allemaal gruis in mijn ogen
lek lekkende lekkage van boven


 

ik moet het vinden
dan pas kan ik het stoppen paniek

shitshitshit paniek ik moet het vinden
nee niet die paniek
 

hé kees wordt toch ook eens wakker
vorige aflevering  
terug naar inhoudsopgave
volgende aflevering