entree

 

Aflevering 5   7-7-2006 t/m 27-7-2006

Valentina en meer

Kees hield de deur open voor Valentina, die verlegen om zich heen keek. 'Toe, ga maar naar binnen'. Na lang aarzelen ging ÚÚn voet over de drempel en later ook de andere. 'Zˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ we zijn weer thuis, joelde Kitty, achter Valentina aan de deur binnenkomend. Binnen was het loeiheet en het speet Kees dat ze niet toch even de jaloezieŰn hadden opgehangen voor de vakantie.

Door het plafond kwam, een zwaar dreunende basbeat, de buren hadden nog niet in de gaten dat ze weer thuis waren, daarom sloeg Kees de deur extra hard dicht. 'He, laat open man het is hier om te stikken' riep Kitty meteen. Valentina keek verschrikt van de een naar de ander. 'Sorry, ik doe 'm al weer open' 'nog maar net terug en nu al weer gestresst'. Beschaamd hield Kees zch stil omdat hij wist dat Kitty maar weer al te gelijk had. 'Wil je wat drinken, Valentina ?'. Valentina keek Kees niet begrijpend aan. 'Dat verstßßt ze toch niet, je moet Spaans spreken' zei Kitty smalend. 'ze moet het toch eens leren' zei Kees en maakte een drinkgebaar onderwijl 'drinken, drinken' herhalend. Valentina lachte en zei 'Jooaaaa, jooaa'. 'nou bijna goed' dacht Kees en ging naar de keuken. Waarom ze nou ook een kind uit Benidorm moesten adopteren was hem nog steeds niet duidelijk. Dat gedoe met die taal, zelfs in Benidorm verstonden ze Nederlands, maar Valentina natuurlijk weer niet, nou ja als Kitty er maar blij mee was, gaf in ieder geval wat om handen. Kees keek kritisch of er niet teveel ranja in het glas zat en vulde bij met water uit de kraan.

'Kijk eens. Heerlijke ranja' zei hij gemaakt, de kamer binnenkomend. Valentina nam het snel aan en begon te drinken. 'Ik ga douchen' zei Kitty en begon haar kleren uit te trekken'. 'O kun je niet even wachten tot die kleine op bed ligt ? ' 'Nee, ik voel me vies en ga nu douchen' Kees haalde zijn schouders op en pakte het spaanse woordenboek- voor-op-reis uit de koffer. Bladerend zocht hij naar 'koekje'

Valentina knikte weer hevig van ja. Tsjonge dat vliegtuigeten was snel vergeten blijkbaar. Kees haalde de bastonge-koekjes uit de tas, waarop Valentina een vies gezicht trok. 'O, die vindt je niet lekker genoeg he ?' 'Nou we hebben even niks anders dus hier moet je het toch maar mee doen' zei Kees en zette het pakje met koekjes op tafel. Uit de douche kwamen douchegeluiden en Kitty's stem die 'Palmas a la playa' begon te brullen. 'Het is Vamos a la playa' dacht Kees automatisch maar hield zich nog net op tijd in. Valentina begon lachend mee te zingen. Terwijl zij beter zou moeten weten, qua tekst dan.

Een gebocheld vrouwtje kwam hun raam binnengeschuifeld, richting de prullenbak op straat. Uit haar handige shopper-op-wieltjes haalde ze omstandig 3 lege melkpakken en 1 leeg karnemelkpak en deed deze in de prullenbak. "Die is daar toch niet voor ?' dacht Kees meteen. Tegelijkertijd keek het vrouwtje hem aan met een 'watmoetje'-blik waarop Kees snel de andere kant op keek. Misschien was ze dakloos dacht Kees, alhoewel 3 melk en 1 karne nou niet direct aan dakloos deed denken. Misschien vond ze de clicko wel te zwaar om bij de weg te zetten, ja dat zou het wel zijn. Er werd aan zijn shirt getrokken, Valentina keek hem vragend aan. Ja wat nu ? Op bed dan maar dacht Kees, het is ook alweer 5 voor 10. 'Ga je tanden maar poetsen' zei Kees poets-gebarend. Valentina keek niet blij, tandenpoetsen was duidelijk niet iets wat ze leuk vond. Kees haalde haar tandenborstel uit haar toilettasje, liep naar de wastafel in de badkamer, opende de kraan, hield de tandenborstel in de waterstraal, pakte de tandpasta van het plankje, opende de dop, kneep wat tandpasta op de borstel en gaf 'm aan Valentina. 'Poetsen' zei Kees en bracht de hand met de borstel naar Valentina's mond. Aarzelend aaide Valentina met de borstel over haar tanden. 'Ja, heel goed, maar mag wel wat steviger' zei Kees op luide toon alsof Valentina plotseling doof was geworden. 'Wat doe je ?' riep Kitty die zich aan het afdrogen was. Ik laat haar tandenpoetsen en dan gaat ze naar bed. 'Nu al ?', het is toch veel te warm op de slaapkamer ?' 'het is al 10 uur' 'Nou en ?, in Benidorm was ze ook de halve nacht op''Ja maar we zijn nu in Nederland, en de gebruiken zijn hier wel wat anders, hoe eerder ze die leert hoe beter, voor je het weet lig je eruit in dit landje' Kitty maakte een grimas van haar gezicht, ten teken dat ze dit maar weer de grootst mogelijke onzin vond. Valentina spuugde het overschot tandpasta met een vies gezicht in de wastafel. 'En nu nog even spoelen' zei Kees tevreden.

 

zon zee strand oh nog even hoor

niet wakker willen worden

benidorm in groningen

met extra's

als je het zoekt zul je het vinden

valentina

zij moest het gewoon worden

jong levendig fris energie mooi

lucht ze geeft lucht

alles wat we nodig hadden is valentina 
even afspoelen hoor

alles is zo spannend
 
flaneren flaneren nog even een avondje

benidorm in groningen

kees gaat naar bed

vindt zijn slaapkamer nooit te warm
 
deo maskara lippenstift parfum bril

valentina

oh ja haar nog achterover

show show show show show

 

¿Cuántas tarjetas ha escrito en Navidad? ¿Ochenta y ocho?

pffff warm hier. Opgeblazen gevoel ook .... lekker.

Hoop dat dit nog even zo blijft dan hoef ik me nog geen zorgen te maken.

Dus hier wonen ze, kees en kitty. Had het me anders voorgesteld, gezelliger, knusser.

Tis te groot, teveel raam en teveel mensen, No me gusta el casa, mucho gente. Ik hoor het mezelf zeggen, dat moet ik niet doen, dit soort dingen zeggen. Het is hier toch beter dan de laatste maanden, zo buiten .....de plek waar ..... maar ik wil er niet aan denken, wil er niet steeds weer aan denken.

Verdorie t kan zo weer gebeuren, Nee, probeer luchtig te zijn, luchtig te denken pffff.

werd vorig jaar uitgenodigd door de koning van de melkweg en heb de wolken gehoord. geen gevaar in het verschiet. Alleen maar veel en vrolijke vriendjes en vriendinnetjes. Ik mis ze, moet ze snel weer eens opzoeken. Moet temo dan ook meenemen, kan ie ze zelf ook zien. De ongelovige thomas.

Zal ik mijn koffer eens gaan uitpakken en waar is eigenlijk mijn slaapkamertje? ik zal toch wel een eigen kamertje krijgen zeker!
Trabajo sin sueldo en una empressa americana.


Wat is dit, heb ik roos gekregen? Boven haar hoofd kraakt de vloer door de basgeluiden van boven. Het systeemplafond laat kleine korrels vallen.

Nu hier bij kees en kitty. kitty in blote kont, grappig gezicht. Schaamteloos .... kijk ! een briesje! Kees is lief, heeft geen idee dat tandenpoetsen niet nodig is. Voelt zo vertrouwd als ie vlak achter me staat.

Moet plassen, maar ik ga toch zeker niet op de po, die daar zo vlak voor het raam staat, wat denken ze nu dat ik geen gene heb. Ik plas nog liever in mijn broek. Kijken of ze daar raad mee weten haha.....
El ajo no me gusta.

vorige aflevering
terug naar inhoudsopgave
volgende aflevering