entree


Aflevering 6   28-7-2006 t/m 17-8-2006

Feestdruk

Kees deed zijn ogen open maar hij zag niets. Twee handen grepen hem bij de schouders, en draaiden zijn lichaam rechtsom, steeds vaker, tot hij bijna om viel. Plots kreeg hij een duw in zijn rug en wankelde vooruit. Hij was bang om te vallen. 'Zoek het spekje !!! ' joelde Kitty achter hem. 'Zoek het spekje, zoek het spekje jaja, dat is nog niet zo eenvoudig'. Kees wist nauwelijks meer wat boven of onder was, en de hitte werkte ook al niet echt mee, alsof ze nog in Spanje zaten. Als Kitty nog eens wat wist.

Niet echt geïnspireerd waggelde Kees door de kamer 'alles gaat voorbij dus dit ook wel weer'. Valentina lachte vrolijk en dat deed hem ook glimlachen, Valentina genoot van het feestje, ondanks of misschien wel dankzij, dat er niemand was komen opdagen, hou dan ook geen feestje met de bouwvak. Het was een erg leuk kind, ze vrolijkte Kees op, ook al had hij daar eigenlijk helemaal geen zin in. Hij was er niet zo voor geweest om Valentina mee te nemen, maar hij begon het steeds leuker te vinden. Het leek wel alsof de dagelijkse sleur veranderde, minder direct werd. Misschien was dat ook wel Kitty's bedoeling geweest. Ze hadden al een tijdje niet meer gebekvecht, was ook geen tijd voor, Kitty had het veel te druk met Valentina in het gareel te houden, die had echt een talent voor rotzooi en smeren.

Een sirene van een ziekenauto galmde door de straat. 'Relatief gezien zijn oudhollandse spelletjes helemaal niet zo erg' bedacht Kees, zichzelf erg gevat vindend, en daardoor weer flauw. Hij hoorde Valentina niet meer lachen. 'Kom, maar weer eens wat gekke bewegingen maken', opeens voelde hij dat zijn lichaam ging vallen, en hij kon zich alleen overeind houden door iets warm en nats vast te pakken, dat was Kitty's schouder, Kees grinnikte. Kitty lachte wat en gaf hem weer een forse duw, waardoor hij terug de kamer in stommelde.

Valentina lachte weer, maar het leek minder vrolijk dan zonet. Ach ja zo'n kind is natuurlijk snel verveeld bedacht Kees. Hij voelde de hoek van de kamer, bij het raam. Dit leek hem wel een veilige plek om de rest van dit spelletje uit te staan, hij had geen zin in nog meer valpartijen. Achter zich hoorde hij gesmoorde kreetjes en gespetter van water, gelukkig ze waren al begonnen met het onderwatersnoephappen, hoefde hij niet mee te doen ..................... Hij had eigenlijk wel zin in een stukje taart.

 


ook een gedoe
kom niet eens aan mezelf toe


plannen regelen organiseren
boodschappen sjouwen

bah heb de laatste drie weken
geen cent aan mezelf uitgegeven

ben het eigenlijk ook zo zat
en dan straks al die mensen

ze houden ons al zo  in de gaten
ja ze  letten op ons spreken ons zelfs aan

straks willen ze ook nog van alles
moeten we aan hun verwachtingen
voldoen oh nee he

 
rust ik wil even rust
stil valentina stil stil stil


kees kijkt niet nee nee nee


nu     even rust     nurust aan de kust....kijk nou toch temo.... overal waar je kijkt ..... slingers ...in alle kleuren... mooi zijn ze, prachtig.

Heb me nog nooit zo vrolijk gevoeld en dat ze dat voor me hebben gedaan. Ze zijn lief, ik hou echt van ze, echt!

> ¿Quién es Tom Cruise? Y ¿cuánto los zapatos ? lekkere chippies eten zoveel als ik maar op kan of in mijn mond passen.

En zie daar, daar ligt een .... n een heeeel groot kadoo, helemaal voor mij en taart met kaarsjes erop. Zo meteen mag ik ze uitblazen van kees. Kees, die lieverd, loopt als een blindeman door het huis en stoot steeds zijn kop haha.... de sukkel.We zijn alvast begonnen ..... maar straks wordt het vast nog veel gezelliger..... als er allemaal mensen komen ... met vast nog meer kadoos. Ja, laat ze nu maar komen die mucho gentes. Zit strak in mijn vel. Heb opnieuw lucht gekregen, vivir. Tis nog steeds lekker warm, voel ook de warmte van Kitty en ze brengt me steeds nieuwe chippies, kan er geen genoeg van krijgen.


Een hollands spel, dat is het, zeggen ze, snoephappen. moet wel met mijn hoofd onder water..... beetje eng ... en zal het lukken. ga het gewoon proberen...

pffff .....nee lukt niet, teveel druk in mijn hoofd, kan er niet bijkomen... zit me niet uit te lachen temo, denk jij soms dat je het beter kunt. Nou dat kan wel zo wezen maar het is mijn feestje dus je mag het niet eens proberen, ha. net goed. ... pfff..... nee echt ´t wil niet.......


"Kitty?"

vorige aflevering terug naar inhoudsopgave volgende aflevering