entree

 

Aflevering 12    13-12-2006 t/m 28-12-2006

Join now !     

Kees barste in lachen uit. 'Geen ijs meer op de Noordpool in 2040 !! Wat krijgen we hierna ? De aarde blijkt langzaam plat te worden ? Zwaartekracht verdwijnt ? Mens denkt steeds rationeler ?' Hij vouwde de krant dicht, legde 'm op de grond bovenop de andere katernen, pakte zijn bakje koffie, de afstandbediening, en zette de TV aan terwijl hij zwaaide naar de buurvrouw die net voorbij kwam. Die zwaaide niet terug, vreemd. Pagina 101 verscheen in beeld, Verdonk was nog niet weg, rationeel denken was dus nog niet aan de orde. En ook hier werd de Noordpool binnenkort ijsvrij.'Wij werken nou ook niet echt mee aan het tegengaan van het broeikaseffect' dacht Kees toen zijn oog viel op alle adapters om hem heen. 'Een adapter voor de mobiele telefoon, een adapter voor de electrische tandenborstel, een adapter voor het scheerapparaat, een adapter voor het antwoordapparaat, een adapter voor de printer, een adapter voor de batterij-oplader, een adapter voor de antenneversterker, een adapter voor de gameboy, een adapter voor de kerstverlichting, en een adapter voor de zaklamp - want de stroom valt ook wel eens uit. Mens - Machine : 0 - 1, helaas geen verlenging, hoe was het ook al weer ? If you can't beat them join them. De machine geëvolueerd van hulpmiddel naar eerste levensbehoefte'.

'Tingelingelingeling wat zijn we weer vrolijk vandaag ! Ik moet het uit-knopje in mijn hersens zien te vinden voordat de kerst uitbreekt, want een vrolijke kerst moet het worden. Een lauwe kerst lijkt het eerder te worden. Ach nog een paar dagen en dan zit dit jaar er ook weer op. Het is de tijd van omkijken, niet meer aan denken en de auto-pilot op volle toeren, volgend jaar beginnen we gewoon weer helemaal opnieuw, nieuwjaar, nieuwe kansen !'.

 

hoog laag midden spannning
waar gaat dit over in godsnaam

niets beheers ik meer
geen controle
niet over kees valentina
laat staan mezelf
ik verlies

 


achter me een wereld die
koud en kil is uitgelicht
voor me op de stoep
de warmte van de realiteit

maar waar sta ik
wij
ons gezinnetje

laten we ons resetten
second live
alles heeft weer mogelijkheden
dat wil ik voelen
mogelijkheden geen beperkingen

 

tsss…. eindelijk weer lucht en de kans om te spelen.
Verliezen met mens-erger-je-niet, is tot daarentoe maar wat ze nu gedaan hebben.

 


Vreselijk!!
 
Hebben ze eigenlijk wel een idee wat ze me aan doen.?
Shit !!
Ik heb ook nog sinterklaas gemist.
 
Wat doe ik hier eigenlijk? Willen ze me wel? Ik begin er steeds meer aan te twijfelen.
Ik mag helemaal niet meer naakt in huis rondlopen. Vroeger was dat juist geen enkel probleem. Maar hier, bij Kees en Kitty ……! Terwijl ze zelf wel in hun blote kont hier rondlopen!
Iedere keer moet ik een broekje aan, en mijn mond bedekken. Kees is iets makkelijker dan Kitty maar waarom nemen ze me niet zoals ik ben? Is er soms iets mis met mij? Hadden ze liever een ander kind gehad? En wat moet ik nu? Ik kan nergens anders heen!


 
Ik voel me verdrietig en alleen, en tis donker en koud. Zelfs de meubels hebben kleren aangetrokken omdat ze het zo koud hebben. Waarom ben ik niet in het het warme spanje gebleven.
Ik weet ook wel dat het daar ook niet altijd rozegeur en maneschijn was maar hier is alles ook nog onbekend!
 
Ik had me zo verheugd op een nieuwe kans, een nieuw leven ……. met veel vreugde en vriendjes.

Maar ik ben het waarschijnlijk niet waard!
Ik zal er wel geen recht op hebben ;-(
 
Wat een puinzooi allemaal……….!
 
Tis maar te hopen dat 2007 meer geluk voor me in petto heeft want anders …….. slik …….
…….. ga ik op een spijker zitten!
 
 
 
Misschien komt die mevrouw Verdonk, van tv, me wel ophalen! Neemt zij me wel zoals ik ben!?


vorige aflevering terug naar inhoudsopgave volgende aflevering