entree

 

Aflevering 13    29-12-2006 t/m 15-01-2007

    

Kees en Kitty stonden voor hun raam en keken naar de zware rookwolken die door de straat trokken, een paar jonge meiden renden gillend voorbij gevolgd door luid schreeuwende jongens. Regelmatig klonk een zware dreun die het raam deed trillen en al het andere lawaai even wegvaagde. 'Hé gezellig, zuchtte Kitty', Kees fronste.

Gezellig was nou niet het woord wat bij hem opkwam. De hele week klonk het alsof de Dutchbatters in de Nieuwe Ebbinge aan het 'opbouwen' waren, en hij was het allang spuugzat. Hij draaide zich om en keek naar de TV waar ze nu een soort alternatieve top 2000-en-zoveel hadden. Zou Valentina deze muziek net zo erg gaan vinden als hij de Duitse fanfare-muziek waar zijn vader zo gek op was geweest ? Kees keek naar zijn breekbare glaasje zure champagne, sloeg het laatste slokje naar binnen en riep joviaal 'en nu naar buiten !!!'. Verschrikt keek Valentina op. 'Nee, ik bedoel, we gaan buiten de buren even nieuwjaar wensen'. Je bleef uitleggen met zo'n kleine. 'Valentina ook, in haar nieuwe ensemble !!!' joelde Kitty lachend, terwijl ze Valentina een roze muts opzette.

Kees trok de deur open en riep luid: 'Gelukkig !! ........ Nieuwjaar !' Niemand reageerde. De buren stonden even verderop. 'GELUKKIG NIEUWJAAR !!!' brulde Kees nog maar eens. Een blik zijn kant op en een vaag handgebaar was het resultaat. Kitty keek vragend naar hem terwijl ze met Valentina de deur uitstapte ' Wat sta je nou te brullen ? Sinds wanneer ben jij zo uitbu.....'. Kees hoorde het begin van een knal en voelde een druk tegen zijn hele lichaam. Het vuurwerk en Kitty verstomden en waren vervangen door een indringende pieptoon. Zo, dat had wel eerder gemogen bedacht Kees, terwijl hij naar Kitty gebaarde dat hij niks meer hoorde. Kitty reageerde geïrriteerd boos en liep naar de buren, Valentina met zich meeslepend. Kees keek achterom en zag hun huiskamer door het raam, ineens had hij een vreemd gevoel van overzicht.


wisseling van een jaar
heb er al veel mee gemaakt
alhoewel de eersten me niet
zo zijn bij gebleven

 
zo'n achteruit kijk spiegel
laat meer zien dan me lief is
maar het behoed voor ongelukken

 
gelukkig staan we warm ingepakt
anders was het maar koud

 


nu van zes naar zeven
het moet een geluks getal zijn

 


 

 

 
we gaan er weer voor
een warm jaar tegemoed

Caramba! wat is het toch koud. Zelfs met deze warme kleren aan. En dat terwijl ik in het zonnige spanje had kunnen zijn. Kijk, sneeuw is natuurlijk leuk maar dat ligt er nog niet.In wintersport gebieden maken ze sneeuw, als het er niet ligt. Wat denk jij, Temo! zouden we kees en kitty zover kunnen krijgen dat ze sneeuw voor ons maken? Misschien moeten we even wachten… totdat Kitty vergeten is ….. dat ze bijna haar nek brak toen ze met haar voet in het snoer van “defect” bleef hangen. Wel lief trouwens dat ze vorige week ineens met haar kwamen aanzetten. Maar ze is ook zo leuk! Gister hè, toen ze naar buiten wilde, liep ze steeds tegen mijn been aan te duwen… haha grappig was dat. Ze duwde me bijna omver! Als we haar zometeen gaan uitlaten mag jij haar anders wel vasthouden hoor temo!

Ah, Senõr podría ayudarme, por favor? Cómo se dice “doggy bag” en español? Quisiera una bolsa para mi monitor.

Toch wel raar dat ze nu ineens zo lief voor me zijn. Zou het komen door de buurvrouw die laatst bij ons is langsgekomen om met Kees en Kitty te praten! Of misschien door die misselijkmakende onbekende die allemaal leuzen op de ramen had gespoten? Nou, hoe dan ook, of het komt doordat we weer een nieuw jaar zijn ingegaan of door iets anders, ik voel me in ieder geval een stuk beter.

Toch is Kitty nog niet helemaal gerustgesteld…… dat ik eh …… geen eind aan mezelf maak, zeg maar. Ze houdt me constant in de gaten. Net als Kees trouwens. Hij denkt misschien dat ik het niet door heb, maar ik zie echt wel dat hij me door het spiegeltje in de gaten houdt. Ik mag dan misschien een blonde opblaaspop zijn, ik ben toch zeker niet achterlijk. Toch?

vorige aflevering terug naar inhoudsopgave volgende aflevering