entree
etalagepoppensoap aflevering 16
Inhoudsopgave
vorige aflevering
volgende aflevering

Uit-wassen

13:45 uur

'Hé, heb ik dat lijstje nou wel meegenomen ? ' vroeg Kees. Hij klapte het portier weer open, maakte zijn gordel los, stapte uit en stormde terug naar boven. Zou ook wat zijn, had hij alle lege winkels op een lijstje gezet en zou die 't vergeten mee te nemen. Ah daar lag 't. Kees pakte het zorgvuldig opgemaakte lijstje en stopte het in zijn binnenzak. Liet zich razendsnel van de trap aflopen,ging weer zitten op de passagiersstoel en riep 'Rijden maar chauffeur !' Handig een vriend met auto ! Ha. het leek wel een uitje zo met het zonnetje op de ramen. Hij had er zin in !

16:05 uur

Teneergeslagen door het tegenvallende aanbod van etalages zat Kees onderuitgezakt voor zich uit te kijken, ze reden inmiddels al op industrieterreinen. Balen zeg, het zou nog moeilijk worden om weer zo'n goeie plek te vinden. Plots vielen zijn ogen op een bordje met de tekst: 'IMO-wasstraat'. Vroeger, thuis, gingen ze altijd met het hele gezin door de wasstraat en hadden dan de dikste lol. Misschien wel leuk voor Valentina. 'Hier links ! ' zei Kees. Ze draaiden het terrein op, waar een man in lichtblauwe overall hun al stond op te wachten. Je zag 'm denken 'Ach, weer een familie-uitje'. Hij bukte tot zijn hoofd voor het zijraam hing en vroeg : 'Alleen schoonmaken zeker ?'


 

te krap niet alleen dat blousje
maar ook de ruimte
laatste tijd met al die intervieuws
foto sessies op letten wat ik zeg en doe
 
ik schrijf mezelf even uit deze soap
voordat de regiseur het gaat doen
en totaal gedemonteerd raak
in die kartonnen doos
nog dramatischer
liever mijn eigen regie houden
 
ik moet even aan de wandel
en blijf niet in de buurt
een andere omgeving
ook een ander seizoen
het voorjaar tegemoed
letterlijk in de kilometers
ga ik bijtanken
 
ze redden zich maar even hoor

 

 


Pfff, pfff, pfff, …… ah!…… even mijn rug strekken…. mijn vingers bewegen …… krabben … mmmmm…… !

eindelijk weer adem weer lucht weer leven! Kom ik wil rennen, binnen maar veel liever buiten. Springen en heeeeeeeel hard gillen, gewoon even helemaal gek doen…

Er valt hier in dit stoffige kamertje helemaal niets te beleven ik wou dat we eens iets leuks gingen doen!

Ik heb Kitty al een hele tijd niet gezien en Temo ook niet. Nu bedenk ik me ineens dat ik Temo sinds de verhuizing niet meer gezien heb. Nee toch……… Oeps. Kees ! Kees! We zijn ‘m vergeten. Hij is vast nog in de ebbingestraat we moeten ‘m gaan halen. Hij kan zichzelf helemaal niet redden in zijn eentje. Kom nou.. Kees! wat sta je daar nu weer ? Hoe bedoel je belangrijkere zaken te doen….. ? Nou als je maar opschiet want we moeten nu echt opzoek naar Temo hoor.

Moet ik echt achterin? Ik wordt altijd zo misselijk ! Wel grappig zo in deze kleine auto ….. als we maar wel een beetje doorrijden !

Stop, we zijn er!

 

Moet je nu zien ……… er staan allemaal fietsen in ons oude huis. Nou wat een rare man, we vragen toch alleen maar of ie Temo gezien heeft! Geen reden om zo lullig tegen ons te doen hoor.

Ik heb stiekem even rondgekeken toen jij met hem aan het praten was Kees, maar Temo lijkt hier inderdaad niet te zijn, verdorie waar zou ie nou zijn. Wat hebben ze trouwens met ons huis gedaan. Het staat helemaal vol met spullen. Je kunt bijna je kont niet keren. Zou dat de nieuwste woontrend zijn!


“At the carwash, wohowo, at the carwash” wat een leuk liedje. Kees mag de radio wat harder?

Begin trouwens wel een beetje misselijk te worden……… Ja makkelijk gezegd “volhoudenmijn buik borrelt en dat voelt niet lekker. Ik heb last van opgeblazenheid en moet steeds scheetjes laten … bah wat een misselijk makende lucht.” Iedereen kijkt naar me….. die automobilisten zien vast dat ik lijkbleek ben…… Ha eindelijk de motor gaat af, we zullen er zijn.

Wat is dit ! wat gaan we doen ……?

Jemig! moet je zien wat een schuim, hoop dat de auto waterdicht is. Grappig zo’n wasstraat. De auto rijdt uit zichzelf tussen die grote borstels door. Handig….. zeg Kees, zal ik even uitstappen dan hoef ik vandaag niet meer in bad! Kees, ik maak een grapje, hoor je me wel!!!

Wat ben je trouwens stil. Is er iets ?

“Je weet niet waar Kitty is ?”

Ja, nou en, ik weet niet waar Temo is, das veel erger !

Waar hangt ie in godsnaam uit ?