vorige aflevering

volgende aflevering

Afl.22    Use it or lose it  10-09 t/m 01-10-2007
etalagepoppensoap
    

 

' Moet je luisteren Kitty ' Kitty keek op van haar schilderklusje en Kees begon voor te lezen: '. Sinds de Noordwestelijke passage in de zomermaanden ijsvrij is leggen Canada, China, Rusland en Amerika een claim op dit gebied.' Dat is toch ongelooflijk !! ' lachte Kees terwijl hij de krant liet zakken. ' In deze tijd nog beweren dat een stukje wereld ineens van jou zou zijn !! ' 'Zo gek is dat toch niet ? Gebeurt overal en altijd.' reageerde Kitty terwijl ze de kwast weer oppakte. 'Nou ja, maar ik bedoel stel je voor dat Denemarken ineens de doorvaart boven Terschelling gaat claimen !' ' De wereld zit niet overal in mekaar zoals hier Kees, kijk toch eens verder dan je eigen wereldje.' 'Hmm, bromde Kees en las verder, over Amerika die de internationale norm dat territoriale wateren twaalf zeemijlen vanaf het dichtstbijzijnde land ophouden ook vindt gelden voor de Noordwestelijke passage en dat gebruik en aanwezigheid over het algemeen de krachtigste argumenten voor aanspraak op een gebied zijn. Kees keek eens om zich heen. dat was wel interessant, Kitty had ongelijk, zoveel verschil is er helemaal niet tussen hier en de Noordpool.

 

 

'Deze stoel bijvoorbeeld is wel heel duidelijk van mij', dacht Kees, 'ik heb 'm gekocht en ik zit hier het meest, maar dat geldt dan ook voor die andere stoel, om dezelfde redenen. Misschien moet ik dat ook eens wat duidelijker aangeven.' Hij ging op zoek naar een mooi groot stuk karton.

 

 

mijnen van onze spullen


het is verdomme het ondermijnen


van onze gevoelens

 


 

 

 

 

 

 

Mijn….. mijn…… mijn!
de dinsdagmiddag is van mij.
Net als de vrijdagmiddag en de zondagmiddag
Dan wil ik namelijk mijn favoriete programma op tv zien.
alleen wel super lullig dat ik de tv niet gescoord heb.

Tuurlijk………
is het sneu dat kees met zijn vingers tussen de deur is gekomen
Maar dat wist ik toch ook niet. Dat kon ik ook niet goed zien met dat blauwe oog.

 


Maar voor de zonnebril was ik gelukkig net op tijd. En dat is maar goed ook want anders was ik morgen echt niet naar school gegaan. Ik wordt al genoeg gepest….. altijd maar die flauwe opmerkingen dat er een luchtje aan mij zit. Pffff nou en

Zoef.. zoef……

Nee kees, ik was het eerst. Haal jouw bordje maar van de afstandsbediening af.
(Als hij zo flauw blijft doen mag ie em straks niet eens van me lenen)
waarom ben ik eigenlijk achter de bezem aan gegaan. Als ze nu maar niet denken dat ik steeds het huis schoonmaak.

zeg, Wat gaan jullie trouwens doen als jullie naar de wc moeten?

ik ben even buiten !
..... mmmm wat een lekker ding .......