vorige aflevering

volgende aflevering

Afl.26 Klaar !   3 december 2007 t/m 3 januari 2008
etalagepoppensoap
    

Kees werd wakker, alweer. Hoe laat zou het zijn ? Vast nog geen drie uur. Hij draaide zich op zijn rechterzij strekte zijn linkerarm uit, richting de wekker, en stootte een glas water om. 'Godverdomme !' vloekte hij zacht, om Kitty niet wakker te maken. Gelukkig hebben we zeil, negen stip stip 50. Shit

' Wat doe je toch allemaal.' bromde Kitty.
'Het is al 10 uur !!!!' antwoorde Kees
'Ooooh wat heeerrrrrrrlijk die zondagochtenden !!!!!!' kreunde Kitty terwijl ze zich uitvoerig uitrekte.
Kees wurmde z'n bovenlijf onhandig uit bed, plaatse zijn rechterhand op de vloer, vloekte weer, nu omdat z'n hand ook nat was, reikte naar het gordijn, sinds kort een verduisteringsgordijn, en trok het met een ruk open. Een explosie van licht vulde de kamer.
'Hé, wat doe je nou !!'
'We moeten opstaan, de dag is al lang begonnen.'
'Nou laat maar lekker gaan die dag, ik lig hier veel te lekker'.
Onbegrijpelijk, dacht Kees, dat iemand zo relaxt kan zijn als er nog zoveel moet.


Geïrriteerd gooide hij het dekbed van zich af en plante zijn voeten naast de waterplas op de ijskoude grond, Hij stond op, pakte het uitzetijzer en gaf een duw tegen het raam. Het bewoog niet. 'Gvvrrdmmme'. hij duwde wat harder en het raam gaf een beetje mee, hij duwde nog wat harder en het vloog met een knal open. Kitty was verdwenen onder het dekbed.

 

geordende afspraken
genoteerd alsof ze er niet geweest zijn
ben ik in het heden of verleden

 

 
dat het niet uit maakt
tijd is slechts een illusie volgens Einstein

  een heel leven leven kan geleefd worden in 5 minuten
volgens anthony hopkins in de film
the world's fastest indian

 

waar ben ik
kwam ik ergens vandaan
moet ik ergens naar toe
laat me maar gewoon hier staan
lekker in het zwart
mooie gedachten leven in 2008 

 

Okay.. even denken ……. tijd, mmmm lastig woord. “tijd, tijd is schaars” Ik heb niet eens de tijd om een nepsnor te kopen maar goed.

Hier gaat ie dan, en Valentina schrijft heel netjes op een papiertje, "Tijd: is een bedachte constructie die nodig is om het verleden van de toekomst te scheiden."
Ze vouwt het papiertje dubbel en geeft het aan Kees. Hopelijk scoort ze met haar definitie nu eindelijk punten want ze staat dik achter in dit woordenboekspel. Misschien zou het beter gaan als ze dit spel in het Spaans zouden spelen.

 

Porque el tiempo: forma parte de la estructura intelectual, humana y fundamental (junto con el espacio y el número) dentro de que secuenciamos los acontecimientos, cuantifican la duración de acontecimientos y los intervalos entre ellos.

 

 

 

Bah, wat is het koud. brrrrrr

 

 

we nemen de agenda even met u door :