vorige aflevering

volgende aflevering

Afl.27 Verfrist 4 t/m 24 januari 2008


etalagepoppensoap
    

 

'He kijk nou, een ballon !'

Kees keek naar buiten in de lucht en zag een groene ballon, dansend in de wind, over hun huis heen stijgen. Een gek gezicht bij deze vrieskou en Kees vroeg zich af of dit natuurkundig gezien wel kon, door de kou zou de lucht in de ballon toch moeten krimpen en daarmee de ballon doen dalen ? Terwijl hij dit overdacht drapeerde hij z'n pyamajas zo, dat het leek op het plaatje. Kitty vond dan wel dat het niet zo precies kwam maar hij wilde zeker weten dat het goed zat. Kees keek nog eens naar het plaatje en toen in de spiegel.

'Hebben wij een koptelefoon ?'
'Waarvoor ?'
'Die man heeft een koptelefoon in z'n handen.'
'Nou en ?'
'Dan wil ik ook een koptelefoon, anders is het niks.'
'O, nou op de slaapkamer ligt er nog één, die gebruik ik bij het Dee-Jay-en.'
'Die is toch goudkleurig ?'
'Ja, die is goudkleurig.'
'Hij heeft een andere.'
'Dan vraag je of je die mag lenen.'
'Haha, erg leuk.'

Kees haalde de koptelefoon uit de slaapkamer. Er zat een microfoontje aan vast, wat ook al niet klopte met het plaatje. Hij ging weer voor de spiegel staan, nu met de koptelefoon in z'n handen en knikte goedkeurend.

'Ik ben aantoonbaar klaar voor 2009 !, qua outfit dan.' verkondigde hij luid.
Kitty lachte en schudde haar lange blonde haren. Het viel Kees ineens op dat ze een mannengezicht had, kwam zeker door die knalrode lippenstift, en dat haar. Gek.

'En blijf je nou de hele tijd met die koptelefoon in je handen staan ?' vroeg Kitty terwijl ze haar netkousen ophijste.
'Dat weet ik niet, misschien zet ik 'm nog op.' antwoorde Kees droog.

 

het gaat goed met de trendy tijdschriften
 
hoe modern is ons leven

wat moet er in onze gardarobe in 2008
de inrichting van ons huis
welke film voorstelling mogen we niet missen


 
bijblijven bijblijven jong en trendy
weer een jaar erbij maar we willen
terug
in de tijd van jong en trendy
is dit in te halen
tuurlijk
tijdschriften kopen 
plaatjes kijken  
het moet precies zoals het plaatje
we moeten leven volgens het plaatje

 


dan horen we er weer bij in 2008 
we gaan er voor
jong trendy energiek en modern

 

 

Waarom moeten we modern zijn Kees?

Al sinds mensenheugenis ziet mijn soort er zo uit. Dat beeld is nauwelijks gewijzigd. Ik ben efficiënt, handzaam en multifunctioneel. Dat weet iedereen, jij toch ook wel. En wat moet ik dan?

 

Het gaat ook niet om de vorm… maar om de inhoud. Het belang van de lucht die je inademt.. Kijk als ik trendy zou moeten…. zouden we misschien eens moeten overstappen op andere lucht. Mmmm stel je voor dat ik zou bestaan uit Egyptische lucht of uit de lucht van spruitjes… 

Wat zou dat met me doen…  ?

of uit uitlaatgas of uit deodorant of uit een colaboer, de lucht van slechte adem of ammoniak of groene lucht of het aroma van hele jonge bloementjes, de lucht van lijm of van mottenballen en tweedehands winkels, de lucht van iemand anders (temo bijvoorbeeld) of de lucht van zwavel of rotte eieren of lachgas of de lucht van elfensokken.

Nee, als je me echt trendy wil maken dan zou je me moeten vullen met de lucht van morgen. Dus als jij dat even wilt regelen kees,..... dan heel graag!

Ach zo’n avatar is eigenlijk ook wel grappig! Net als dat lekkere ding daar met die pruik op. En natuurlijk  die…ha ha ha ha ….die ……prrrt ha ha ha …..die ….bbbrrroekkkk ha ha ha… …. Goh wist niet dat trendy zo leuk kon zijn!.