Horny place ?

      Afl.37 20 april 2009                          

  etalagepoppensoap                  VORIGE AFLEVERING THUIS  VOLGENDE AFLEVERING

"Zo, die zijn de deur uit ! Kan ik eindelijk eens mijn eigen ding gaan doen. Waar zal ik mee beginnen ? Oh ja een raamhor maken. Hoe doe ik dat ? Even kijken op Google." Kees liep naar z'n PC en starte internet op. In het scherm kwam te staan: "verbinden met Ziggo" en vervolgens "er is een fout opgetreden tijdens het verbinden met Ziggo". Geërgerd liep Kees naar de draadloze router, trok de adapter eruit, wachte 5 seconden waarbij zijn oog viel op de raamuitzetter die hij gister had gekocht. "Oh ja die zou ik ook nog even monteren, heb ik daar de goede schroeven wel voor? " Hij drukte de adapter terug in het stopcontact, liep naar de berging en dacht "In april al naar het strand, compleet belachelijk" en pakte het handige schroevenopbergkastje van de plank. Hij opende alle laatjes één voor één en keek erin, maar zag niet de schroeven die hij nodig had. "Dan moet ik donderdag maar even naar de Gamma. Dan zal die tweede raamuitzetter ook wel binnen zijn, oh ja en een priem.... niet vergeten." Kees bleef nog even staan, kwam toen met een schok terug in beweging en liep naar de kamer. De PC zei dat hij aan het verbinden was met Ziggo ......... en bleef dat zeggen. Om een beetje te helpen duwde Kees het tafeltje waar de PC op stond dichterbij de router, waarbij één van de wieltjes bleef haken achter de stroomdraad en Kees in een moeilijke bocht moest oom de weg vrij te maken. Met een rood hoofd van inspanning zag hij dat de ontvangst van 2 naar 4 streepjes was gegaan. "Hoera" dacht Kees. De mededeling op het scherm veranderde in het bericht dat er verbinding was met Ziggo. MSN was aan het opstarten, Kees ging snel zitten, starte Explorer, er was niemand van zijn vrienden online, ging naar Google en tikte in "raamhor maken". In een flits stond er een pagina vol links en tegleijk viel de verbinding weg. Kees bleef kalm omdat hij geen zin had om geïrriteerd te raken. Hij bewoog het tafeltje nog verder richting de router maar het verbindingssymbool bleef 0 strepen aangeven, Kees trok nog wat verder en met een klap vielen de nieuwe luidsprekers van het tafeltje. Kees zuchtte, hij had het warm, maar het raam open doen zonder hor leek hem geen goed idee. Peinzend bleef hij voor het raam staan ..................... opeens voelde hij een tinteling langs zijn rug, voelde zich rustig worden en wist wat hij moest doen ........... verse mueslibollen halen bij de warme bakker !

 

 

brandend zand
en een verloren land
met een lijntje
naar de zee

 brandend zand
en een verloren wolk
zomaar zonder enig lijf


brandend zand
en een verloren eind
zomaar lohoss in de zee

 

brandend zand
en eenuh hartelijke dank
aaan anneke gronloh

 


 

Op een dag als vandaag is toch iedereen gelukkig! Een heerlijk zonnetje, een aangename temperatuur, geen last van heimwee.
Behalve voor Kees dan, ik snap niets van die jongen, hij zou zich eens moeten laten onderzoeken. Ik denk echt dat ie namelijk een of andere afwijking heeft. Dat moet toch wel.
Wie blijft er met dit weer nu liever thuis?! Temo wil wat zeggen maar houdt zijn mond. Je kunt valentina maar beter niet tegenspreken, die les heeft ie al vroeg geleerd. En ik bedoel niet alleen vandaag maar is het je nooit opgevallen: ze zijn het nooit eens! Zegt Kitty ja, dan zegt hij Nee. Zegt kitty 1 dan zegt hij twee. En dan dat gekibbel steeds, dat kan toch niet gezond zijn?
Ik moet ophouden met piekeren! Kom we gaan Kitty ingraven.
"Tuurlijk mag je wat vragen" hoort valentina Kitty tegen een jongen zeggen.
"Nou waar bent u mee bezig?"
"Hoezo, waar ben ik mee bezig..? niks ik laat me ingraven door mijn dochter?"
"Ik heb namelijk nog nooit een etalagepop hier gezien, zegt de jongen"
En nog voordag Kitty op zijn woorden kan reageren roept valentina:
Kitty, wij gaan zwemmen! en ze pakt Temo’s hand vast. Een actie uit angst. Als die jongen al verbaasd is over een etalagepop dan durft ze niet eens te bedenken wat ie van haar (een opblaaspop) vindt. Nee, daar heeft ze echt geen zin in.

Beetje koud het water maar wel lekker.
Jammer dat het touw zo kort is ik zou anders best eens naar de overkant willen zwemmen… !
weet je wat daar is? Temo schud zijn hoofd . Het naaktstrand!!!
"Hoe weet je dat?" vraagt Temo.
Daar had kees het over.
Het zou daar niet pluis zijn en weet ik niet wat al meer. Daar ging die ruzie ook over. Je gaat niet naar die horny-place, zei ie.
Maar ja Kitty luistert toch niet naar hem!

 

Hiervandaan kun je niets zien. Je hebt zeker ook niet per ongeluk Kees zijn verrekijker gejat zeker? Ondertussen staart Kitty naar de blauwe lucht en denkt na over wat ze nu in godsnaam aan moet met Kees! Maar als je echt naar de overkant wilt en als je durft fluisterde Temo, dan weet ik wel wat.

 

                          

 

VORIGE AFLEVERING THUIS  VOLGENDE AFLEVERING